Mimosa voor alle vrouwen

Op 8 maart is het Internationale vrouwendag. In Italië noemen ze het Festa della Donna – het feest van de vrouw.  In Nederland begint het langzaamaan wat meer bekendheid te krijgen, maar wordt het zeker niet zo uitbundig gevierd als in Italië. De officiële benaming is Internationale Vrouwendag.

Lees meer »

Liefde op het eerste gezicht

Het was liefde op het eerste gezicht! Op een prachtige dag in januari 2014 bezocht ik een villa aan de Amalfikust waar een vijftal Moor hoofden (Testa di Moro) deze bijzondere locatie nog bijzonderder maakten.

Lees meer »

Wat moet erin een testa di moro - moorshead

De moorshoofden oftewel de testa di moro's zijn ware juweeltjes binnen de keramische kunst. De afgelopen jaren is de mode van en de liefde voor de testa di moro's letterlijk geëxplodeerd zowel binnen als buiten Italie. Regelmatig krijg ik de vraag; wat moet je nu eigenlijk doen met die hoofden? In eerste instantie zeg ik meestal ....niks, een mooi plekje geven en naar kijken :-) . Ze zijn zo prachtig en gedetailleerd gemaakt dat je blijft ontdekken in die mooie verfijnde gezichten. Toch zal ik in dit blog van NapolandaDeco deze vraag beantwoorden aangezien je nog veel meer met de testa di moro's kunt doen dan er alleen genietend naar kijken.

Lees meer »

De legende van het hoofd van de Moor (Testa di Moro)

Achter deze prachtige handwerkobjecten schuilt een tragische, zo niet ronduit macabere legende. Zoals zo vaak gebeurt kan ook deze legende alleen de liefde als hoofdrolspeler hebben. Een gepassioneerde band tussen man en vrouw met het tragische (s)lot van de dood. Ontdek hieronder de mythe van hartstochtelijke liefde en een ziekelijke jaloezie die tot wraak leidt. 

Lees meer »