Wat moet erin een testa di moro - moorshead

Gepubliceerd op 18 augustus 2022 om 17:46

De moorshoofden oftewel de testa di moro's zijn ware juweeltjes binnen de keramische kunst. De afgelopen jaren is de mode van en de liefde voor de testa di moro's letterlijk geëxplodeerd zowel binnen als buiten Italie. Regelmatig krijg ik de vraag; wat moet je nu eigenlijk doen met die hoofden? In eerste instantie zeg ik meestal ....niks, een mooi plekje geven en naar kijken :-) . Ze zijn zo prachtig en gedetailleerd gemaakt dat je blijft ontdekken in die mooie verfijnde gezichten. Toch zal ik in dit blog van NapolandaDeco deze vraag beantwoorden aangezien je nog veel meer met de testa di moro's kunt doen dan er alleen genietend naar kijken.

Foto's: Karin Prummel - NapolandaDeco  - Testa di Moro

Ooit zijn ze ontworpen als vazen om er planten in te doen, maar in de loop van de tijd werden ze mooier en mooier en zijn ze uitgegroeid tot ware kunstwerken. Hieronder 5 ideeën wat je in een testa di moro - moorshead kunt plaatsen.

1) Gebruik een testa di moro voor bloemen of bloemstukken

Italianen vullen ze graag met bloemen. Meestal heel uitbundig. Zowel de klassieke als de modernere versies lenen zich uitstekend om bloemen (zowel echte als mooie kwaliteit zijden) in te plaatsen. De knappe koppen zonder kroon zijn hier het meest geschikt voor. Op de voorbeelden hieronder zie je een bescheiden strak gebonden boeket, daaronder met slechts 3 takken gloriosa en op de derde foto een kleurrijk zomerboeket in een evenzo kleurrijk hoofd. Je ziet dat alle varianten prachtig staan en dat maakt dat ze niet alleen perfect zijn om jouw huis te verfraaien, maar ook geschikt zijn voor bijvoorbeeld de aankleding van een bruiloft, hotel, B&B en of winkel. Er staat namelijk wel meteen iets.

Foto: Karin Prummel - NapolandaDeco - Testa di moro

Foto: Karin Prummel - NapolandaDeco - Testa di moro

Foto: Karin Prummel - NapolandaDeco - Testa di moro

2) Een mooi plantje

De testa di moro's - moorsheads (of gezichtsvazen zoals ze vroeger werden genoemd) zijn geboren als potten voor plantjes (lees de legende).  Als je deze Italiaanse traditie wilt volgen....... werden en worden ze daar voornamelijk gevuld met basilicum, vetplantjes, andere aromatische planten, bloeiende planten en zelfs jonge boompjes. Aan deze tradities is weinig gesleuteld in Zuid-Italië, ik vertel het verhaal, maar het is natuurlijk aan jou om te beslissen voor welke stijl je kiest. Wel raad ik je aan de planten met de plastic binnenpot in het hoofd te planten in plaats van het hoofd te vullen met aarde.   

Foto: Karin Prummel - NapolandaDeco - Testa di moro zoals de Italianen het doen

Foto: Karin Prummel - NapolandaDeco - Testa di Moro

Foto: Karin Prummel - NapolandaDeco - Testa di moro zoals de Italianen het doen

Foto: Karin Prummel - NapolandaDeco - Testa di moro

3) In de keuken voor je pollepels

Wat ook superleuk is, om ze in de keuken te gebruiken om je houten lepels in in op te bergen. Persoonlijk zou ik daar dan een minder uitbundige variant voor kiezen

Foto: Karin Prummel - NapolandaDeco - Testa di moro

4) Vul ze met fruit

Een ander idee: vul ze met fruit

Foto: Karin Prummel - NapolandaDeco - Testa di moro

5) Niets

Ik hoop dat ik jullie op een aantal ideeën heb gebracht waarvoor je de testa di moro allemaal kunt gebruiken, maar zoals eerder gezegd het hoeft natuurlijk helemaal niet. Geef ze een mooi plekje waar ze alle aandacht kunnen opeisen.  Ze zijn van zichzelf al meer dan prachtig met -, maar ook zonder verdere opsmuk.

Waar te koop

Via deze link zie je alles wat wij momenteel op voorraad hebben. Als er staat dat het gewenste artikel is verkocht, kun je deze altijd nabestellen. Ze zullen hetzelfde zijn, maar nooit helemaal omdat het handwerk is. Hou hierbij rekening met  een levertijd tussen de 4 en 8 weken. Je kunt mij een mail of whatsapp ( 06 16 958 023) sturen bij interesse. Wil je ze liever eerst in het echt bekijken, dan kan natuurlijk ook. Onze collectie vind je bij Kuki Bloem, MD-Fashion en Shoes en MG-beuaty in Ermelo.

Niets moet alles mag

Zoals je ziet op de foto's kun je iedere keer een andere stijl creëren. Hou in gedachten dat niets moet en alles mag. 

 

Alla prossima e un caro saluto,

Karin

 


Foto van eigen creatie

Als jullie foto's hebben van je eigen creatie's dan zou ik het superleuk vinden als je die met mij zou willen delen. Hieronder alvast het eerste voorbeeld.

Foto: ontvangen van een klant

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.