Eerbetoon aan het kleurrijke keramiek van de Amalfikust

Gepubliceerd op 11 augustus 2022 om 16:44

Niet alleen NapolandaDeco, maar ook Dolce & Gabbana lieten zich inspireren door de kleuren en de Majolica tegels van de Amalfi kust.

Foto'sOntwerp je servies: Karin Prummel - NapolandaDeco - Casa Napolanda

Van Amalfi tot Sorrento

Een aantal jaren geleden ontwierpen D&G een collectie tot en met schoenen aan toe in de intense, schitterende kleuren van de Amalfi kust. In deze collectie bleef het iet alleen bij de designs van de majolica tegels, maar verwerkten zij ook stukjes van het betoverende landschap en de prachtige uitzichten langs de kustlijn van Amalfi en Sorrento.

Foto's: internet over D&G

Wereldwijd bekend

De productie van deze handbeschilderde tegels dateert uit de 11de eeuw. Het begon ooit allemaal in Vietri sul Mare. In het jaar 1200 werd het een doorslaand succes. In de 17de eeuw werd de Vietri productie ingewijd in Napels en de rest van de Amalfikust  waar het zich begon uit te breiden tot aan Sicilie. Tegenwoordig is het over de hele wereld bekend.

Vietri keramiek

Deze D&G collectie is dan ook een eerbetoon aan Vietri sul Mare en aan het gelijknamige Vietri keramiek. De Majolica tegels die inmiddels wereldberoemd zijn geworden verschenen op een fantastische manier op de door hen uitgebrachte collectie.

Foto'sOntwerp je servies: Karin Prummel - NapolandaDeco - Casa Napolanda

Italiaanse sferen

Het voelt dan ook als een grote eer om te bedenken dat zonder dat ik dit wist ook NapolandaDeco vond dat er iets moest gebeuren met deze prachtige kleine kunstwerkjes. Gelukkig vond ik 3 jaar geleden een keramist die samen met mij dit experiment wel aan wilde gaan door ze op serviesgoed te schilderen.   Het leuke is dat je je servies volledig zelf kunt samenstellen en het zich daarnaast ook uitstekend leent om te mixen en matchen. Het servies is leverbaar in verschillende maten, vormen en met een keuze uit meer dan 100 verschillende designs zit er voor iedereen wel wat bij. Het allerleukste is misschien wel dat het met deze prints niet direct noodzakelijk is om een geheel nieuw servies aan te schaffen. Met een paar borden en kommen in deze vrolijke prints kun je al een nieuwe tafel setting creëren om samen met familie en of vrienden van de Italiaanse sfeer te genieten.

Oude prints laten "shinen"

Ons doel was en is om deze prachtige eeuwenoude prints te "hergebruiken" en ze te laten shinen op borden, schalen en of kopjes. Oude tradities laten herleven in een nieuw jasje. Of beter gezegd op een bord van NapolandaDeco.

Ontwerp je serviesFoto's: Karin Prummel - NapolandaDeco

Mix & Match

Laat je ook betoveren door de keuze uit vele prints, haal de Italiaanse sfeer in huis en mix en match er lekker op los.

You can never go wrong!

Creëer zelf de perfecte, imperfecte combinatie van je servies met handgetekende patronen naar eeuwenoude traditionele ontwerpen. Een mediterrane tafelsetting sfeer is het leidende idee. Elk stuk is handgemaakt en uniek. Bijzonder, individueel, uniek, zeldzaam en exclusief.

Klik hier om te zien hoe het werkt of neem contact op voor meer informatie.

 

A presto e buon appetito, 

Karin

 

*Vaatwasser en ovenbestendig.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.